måndag 1 oktober 2012

Orlik - Slottet


En av alla utsökta fönsterdekorationer som slottet hade

Efter den härliga lunchen i Plzen var vi redo att ta oss vidare runt i Tjeckien! Det hade börjat bli riktigt spännande att åka från ort till ort, vi hann aldrig tröttna på något innan det var dags att se någon ny stad eller by. Nästa stopp på resan var Orlik - och anledningen till vårt stopp var slotten som finns där. Väldigt vackert beläget vid Vltavafloden (Moldau), samma flod som rinner igenom Prag, ligger detta vackra slott. Då vi sov en del på bussen över minns jag inte exakta tider men från Plzen tog det bara runt dryga timmen.


Vi kom fram till den lilla sömniga byn och började vandra neråt mot floden. Vltava (floden) såg mycket grönare ut här än i Prag, nästan illgrön på sina håll, mycket fint. Väl framme vid slottets entre och kassa väntade vi på vår privata guide som skulle visa oss runt slottet. Det var mycket vackert därinne må jag säga, väldigt vackra föremål överallt men också en del lite obehagliga. Ett väldigt stort antal djurhorn hängde längs med korridorerna, jag menar verkligen ett väldigt STORT antal. Säkert hundratals totalt. Och vapen. Jakt är/var nog populärt här i trakterna. :)

Här nedan kommer lite bilder från rundturen:





Det var en mysig rundtur och efter besöket var det nu bara att hoppa in i bilen igen, för nu skulle vi vidare till ytterligare en by - Tabor!

Mer om detta i kommande inlägg.

Följ gärna bloggen genom att skriva in er e-mailadress i fältet upp till höger



/Ciao!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar